De slag om Doornenburg

Gathering of the clans

 

De Vikingen komen naar Doornenburg!

Op 6 en 7 juli gaan we terug naar de tijd van de Ridders en Vikingen tijdens de Slag om Doornenburg. Het wordt een waar familieweekend vol spektakel met muziek van Datura, Middeleeuws Festijn Doornenburg, kindertheater, verhalenvertellers, vechtdemonstraties in compleet harnas, een paardendans, boogschieten, een middeleeuwse markt met handelaren en ambachten en een grote veldslag. Ook kun je heerlijk eten en drinken als een Bourgondiër. De Vikingen zijn terug in Doornenburg, de clans hebben zich verzameld, veroveren zij Doornenburg of houdt het kasteel stand?

De Vikingen hebben in hun tijd sporen achtergelaten die we tot op de dag van vandaag kunnen zien: de Runenstenen. Deze bijzondere beschilderde en beschreven stenen werden opgericht ter nagedachtenis aan mensen en gebeurtenissen of als een vorm van zelfpromotie. Ze kunnen ook wel gezien worden als de ‘selfies’ van de Vikingen!

Het Kasteel is benieuwd naar de verhalen van kinderen uit de omgeving. Wat vinden zij belangrijk om door te vertellen? Wat zouden zij op een Runensteen willen tekenen en schrijven om te bewaren voor ieder die na hen komt?

Bij Ingeborg gaat met zo’n 230 kinderen uit de gemeente Lingewaard Runenstenen maken! Hiervoor gaat zij naar de deelnemende basisscholen toe om samen met de kinderen aan de slag te gaan. De gemaakte Runenstenen worden tijdens het evenement tentoongesteld. Ook zal Bij Ingeborg tijdens dit evenement aanwezig zijn om met andere jeugdige bezoekers toffe Runenstenen te maken!

Meer info en kaartverkoop: https://www.kasteeldoornenburg.nl/activiteit/slag-om-doornenburg-2019-gathering-of-the-clans/

 

 

Wat onze klanten zeggen
66 beoordelingen
Chat openen
Hai! Kan ik je ergens mee helpen?