AVG

 

De AVG is de nieuwe privacywet die op 25 mei 2018 de huidige Wet Bescherming Persoonsgegevens (WBP) vervangt. Ook Bij Ingeborg is bezig geweest om alle zaken op orde te krijgen. Maar waarom komt deze nieuwe wet er?

Onze wereld wordt steeds digitaler (internet). Naast heel veel voordelen zitten er ook nadelen aan! Denk bijvoorbeeld aan z.g. “hacks” en identiteitsdiefstal. Ieder individu heeft het recht dat er met zijn/haar persoonsgegevens zorgvuldig wordt omgegaan. Jij als privépersoon staat met allerlei soorten persoonsgegevens opgeslagen in honderden databestanden, zelfs vaak zonder dat je er erg in hebt. Misbruik ligt dus op de loer.

Het gaat heel ver … bijvoorbeeld ook om gegevens die je internetprovider van je vastlegt, het gaat ook om camera’s die je volgen in een winkelstraat, je data via zoekmachines. Wifi, gebruik van Apps’ en internet.

Data die ook nog eens verhandeld kunnen worden, zonder dat je er weet van hebt. Dit is niet alleen een Nederlands probleem, het is EU-breed. Daar is nu de Algemene Gegevensbescherming (AVG), een Europese verordening, voor gemaakt.

De gegevensverwerking van mijn klanten is noodzakelijk voor de uitvoering van de opdrachten en deelname aan workshops en lessen.

Natuurlijk ga ik zorgvuldig om met deze gegevens, maar om je inzicht te bieden is de privacyverklaring van mijn bedrijf voor iedereen zichtbaar gemaakt op deze website.

 

 

Wat onze klanten zeggen
66 beoordelingen
Chat openen
Hai! Kan ik je ergens mee helpen?